Facultatea ar trebui sa ne pregateasca pentru viata, nu sa ne dea cu ea de cap

marți, 2 martie 2010

Anul II

Bomba anului II se numeste Cuzanet. Ce e aia? O agentie de presa care apartine de Universitatea Al. I. Cuza din Iasi. Cine ce face? Pai studentii din anul II trimit stiri profesorilor, iar acestia le selecteaza si le posteaza pe site. Frumos, nu? Da... pentru cei care vor presa scrisa.
"Dar eu nu vreau presa scrisa!!! Bu-hu-hu!!!" "Nu ma intereseaza, jurnalismul insemna sa umbli dupa senzatii si declaratii, nu sa stai cu aparatul foto in mana sa faci fotografii sau sa editezi o pagina de ziar, sau sa faci un scurt metraj, sau sa prezinti niste stiri la radio. Mai poti sa faci si de-alea, da' numai in paralel. N-ai voie sa alegi!"
Reclama e frumoasa, DAR (trebuie sa fie si un d-ala):
1. cuzanet e practica, dar numai teoretic, pentru ca in catalog apare ca disciplina.
2. fiecare student are cate 2 domenii din care, teoretic (pentru ca practic e cam IMPOSIBIL) sa aiba in fiecare zi (7 zile din 7) cate 2 stiri.
3. un domeniu inseamna O FACULTATE sau UN CAMIN sau ceva de genul. Pai cei care lucreaza la un ziar adevarat... si nu se descurca totdeauna cu un domeniu mare ca ECONOMIC, SOCIAL, INVATAMANT (care cuprinde toate domeniile noastre si inca cateva pe langa), etc...
4. studentului nu i se centralizeaza decat stirile care intra pe site, nu toate.
5. pe site nu intra toate stirile trimise in ziua respectiva pentru ca ar fi prea multe (desi in fiecare miercuri la intalnirea cu studentii, profesorii se plang ca se trimit prea putine stiri), ci sunt introduse aleatoriu.
6. nu exista perioada de examinare sau restante (conform regulamentului) deci daca ai picat, picat ramai pana la anu' cand mai faci o data
Cum suna acum Cuzanetul? Placut, nu?
Ca sa nu mai zic ca nu se fac discipline ca fotojurnalism, iar daca ai pretentia sa intrebi sau sa VREI sa faci asa ceva ti se poate raspunde "Daca ai chef sa faci foto, du-te la Arte, chiar te ajut eu sa te transferi". Deci, sa nu ai pretentia sa inveti mai mult decat ti se ofera. Ei, da' un' te crezi?
Sau Doamne fereste sa ai vreo idee de-a ta, vreo inintiativa. Nu! Esti la facultatea asta, faci cum ti se spune, nu exista imaginatie sau dezvoltare. Daca toti fac dreapta, faci si tu pentru ca asa trebuie. Nu ai voie sa ai opiniile tale pentru ca iesi din tipar si nu mai stiu profii sa te evalueze :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu